Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

Majlis Taklimat Rukun Tetangga

Go down

Majlis Taklimat Rukun Tetangga

Post  azehri on Thu Apr 08, 2010 11:25 am

(diambil daripada blog desaria.blogspot.com, tulisan En. Nasa)

Inilah salah satu usul yang dibahaskan dan diterima semasa AGM baru lalu dan ia juga telah dibahaskan melalui posting terdahulu dimana kesimpulan yang dapat di ambil dari perbahasan di posting tersebut ialah Rukun Tetangga memang wajar ditubuhkan tetapi adalah sangat molek jika ianya di ketengahkan melalui platform Persatuan iaitu penglibatan majoriti penduduk.


Selaras dengan pelulusan usul penubuhan RT itu, satu majlis taklimat kedua ( yang rasmi) akan di adakan seperti berikut


Tempat : Kawasan Jalan berhadapan Surau Desaria Nilai
Tarikh: 11 April 2010
Hari : Ahad
Waktu : Jam 2.30 petangSemua warga Desaria yang berumur 18 tahun ke atas adalah dijemput hadir termasuk yang telah hadir di majlis taklimat yang pertama dahulu.

Diharapkan dari sini segala kekalutan, kekusutan dan ketidakpuasan hati yang timbul dari isu penubuhan RT ini dapat di redakan.
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: Majlis Taklimat Rukun Tetangga

Post  Pyanz83 on Tue Apr 13, 2010 12:06 pm

Saya mewakili persatuan penduduk dan juga ketua biro keselamatan menggucapkan terima kasih kepada semua penduduk desaria yang hadir serta memberi sokongan kepada penubuhan rukun tetangga di taman kita.Kehadiran pada sesi taklimat tersebut amat memberangsangkan dengan kehadiran seramai hampir 150 orang penduduk taman yang mahu memberi sokongan moral kepada penubuhan rukun tetangga dan tak kurang juga yang memberi pandangan supaya taklimat 1 pada 06/03/10 dibubarkan sokongan dari sebahagian penduduk serta sebahagian yang hadir pada taklimat 1 pun ada yang menyokong dan dipersetujui oleh pegawai dari jabatan tersebut.
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 44
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum