Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

Form One student raped in class

View previous topic View next topic Go down

Form One student raped in class

Post  abikhsan on Thu Apr 22, 2010 1:21 am

by Charles Ramendran

KUALA LUMPUR (April 20, 2010) : A Form One student from an orphanage was raped by two of her classmates during recess at her school in Rawang on Thursday.It is learnt that the 13-year-old girl was resting alone in her classroom during the break at 3.30pm when the male students turned up.

Sources said the girl's classmates, both also aged 13 forcibly undressed the girl before raping her. The girl kept the incident to herself but the next day she broke her silence to a caretaker of the orphanage which is also in Rawang. The caretaker took her to the police where a report was lodged.

However, the girl who is still in a state of shock and confusion following the incident had named only one of her attackers in her report. Police arrested the male teenager soon after the report was lodged.

Sources said police are expected to pick up the other teenage boy soon. Gombak police chief ACP Abdul Rahim Abdullah said the suspect in custody has been remanded for nine days for investigations. -- theSun

_____________________________________

Apa nak jadi wei.... kat sekolah pun dah tak selamat..... kat rumah ada kes sumbang mahram, kat sekolah kena rogol/ cabul... kat taman, semak, hutan lagi la tak selamat.... Insaf lah wahai umat manusia sebelum azab akan diturunkan..... Evil or Very Mad
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Form One student raped in class

Post  abikhsan on Thu Apr 22, 2010 10:17 am

Ingatkan habis kat situ je kes ni tapi ada penemuan yang lebih menggemparkan. Boleh visit http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=45847

"........was witnessed by several other classmates who would form a human wall to block the view of the assaults from being spotted by others."

The above incident might be happened to our kids, relatives or kids next door kita.. Naudzubillah... To all parents in the world, please look after to the kids/ children... jangan terlalu mengejar duniawi semata-mata... Mad
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Form One student raped in class

Post  azehri on Thu Apr 22, 2010 12:13 pm

Inilah akibatnya kalau tiada keseimbangan diantara aspek duniawi dengan ukhrawi. Pemimpin negara dok sibuk dengan nak menjadi negara maju, dengan pelbagai NKRA tetapi key result area untuk bidang agama dilupakan. Selain itu, apabila hukuman Allah dianggap tidak relevan dengan peredaran zaman dan guna pertimbangan otak.

Antara faktor lain, cabaran sekarang telah berubah. Kalau zaman 80/90 an, nak tengok benda lucah cuma dalam tape VHS aje. Nak tgk pun sembunyi2. Skrg ni dah boleh tgk online, pastu leh tgk dalam hp lagi. Tiada pemantauan dan pelaksanaan undang-undang tentang pemilikan material lucah. Pucat pelacuran bersepah, (walaupun tidak ditulis secara nyata) bersembunyi di bawah nama Pusat Refleksologi dan Kesihatan/ dan spa di hotel. Selain itu, rasanya akhbar macam Harian Metro sebenarnya tak boleh mendetailkan sgt kejadian (dah mcam majalah biru pulak), cukup dengan melaporkan sapa yang bersalah dan hukuman yang dikenakan.

Cuma yang menjadi tanda tanya skrg ni, kenapa yang kes buang anak kebanyakannnya kaum Melayu. Saya pernah tinggal berjiran dengan kaum lain yang belajar di kolej swasta. Mereka selamba badak aje duduk serumah, kadang sampai ada 2 atau 3 couple, tapi selama saya duduk di kawasan tu bertahun2 tak pernah saya lihat yang perempuan termengandung. Adakah remaja Melayu ni terlalu gelojoh, sampai tak menyempat nak pakai kondominium? Kalau nak buat jahat pun pepandai lah, ni buat jahat, tapi bangang (maaf agak kasar sikit bahasa, sedikit kesal dengan banyaknya kes pembuangan bayi).

Apapun, Nauzubillahi min zalik. Sama-sama kita jaga keluarga kita.
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: Form One student raped in class

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum