Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

Peraturan Forum

Go down

Peraturan Forum

Post  Admin on Fri Apr 09, 2010 6:47 pm

Nama Pengguna (user name)
  • Pemilihan nama pengguna mestilah bersesuaian dengan budaya dan undang-undang negara kita. Anda dilarang sama sekali menggunakan nama pengguna yang boleh menimbulkan rasa tidak senang ahli-ahli dan dikira mengganggu-gugat ahli-ahli lain dan pelawat forum .


  • Nama-nama yang berunsurkan lucah dan provokasi akan diharamkan [diban] serta-merta. Pengguna akan terpaksa mendaftar nama pengguna baru yang lebih sesuai.


Penghantaran Topik & Mesej
  • Semua orang bebas memberikan pandangan dan pendapat masing-masing, asalkan ia tidak melampui batas budaya Malaysia dan undang-undang negara kita.


  • Ahli diharapkan supaya mengamalkan sikap hormat menghormati di antara satu sama lain. Elakkan daripada menggunakan bahasa yang kasar dan kurang sopan serta berbalah semasa berforum.


  • Setiap orang mempunyai pendapat dan sensitiviti yang berbeza-beza di dalam sesetengah isu. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan topik yang dibuka oleh ahli lain, atau tidak berminat dengan isu yang diutarakan, atau mendapati posting yang disampaikan bercanggah dengan pendapat anda, anda dinasihati supaya TIDAK BERPOSTING di topik tersebut.


  • Walau bagaimanapun, anda boleh berposting di topik tersebut dengan menyampaikan pendapat anda secara berhemah dan mengemukakan hujah-hujah bernas mengapa anda tidak bersetuju dengan pandangan pembuka topik.


  • Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan ahli lain, anda haruslah menggunakan fungsi PM untuk terus berhubung dengan ahli tersebut atau hubungi pihak pentadbir atau pengendali dengan masalah anda, bukan meneruskan perbalahan anda di topik tersebut.


  • Pihak pentadbir atau pengendali berhak untuk memadam posting yang dirasakan tidak sesuai di dalam topik tersebut tanpa prejudis, tanpa sebarang notis kepada ahli.


  • Pentadbir dan Pengendali tidak akan bertanggungjawab di atas masalah, kerugian, perbalahan peribadi yang berlaku akibat penglibatan ahli di dalam forum
avatar
Admin
Admin

Posts : 7
Join date : 2010-04-07

View user profile http://forumdesaria.guildealliance.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post  Pyanz83 on Tue Jun 29, 2010 12:58 pm

Moderator.........Apasal forum ni sekarang Layu Tak Berkembang Sad Sad Sad Sad Sad
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 45
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum