Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

View previous topic View next topic Go down

PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  NASA on Fri May 14, 2010 1:01 pm

Insyaallah pembinaan struktur tambahan kepada bangunan surau sedia ada akan bermula dalam masa terdekat dimana ruang solat tambahan utama akan di bina di sebelah kiri surau manakala struktur tambahan yang lain adalah seperti berikut:

1. Ruang tambahan di sebelah kanan
2. ruang tambahan di belakang
3. Ruang tambahan di bahagian hadapan.
4. Pembinaan Kolah baru.

dalam pada itu sumbangan untuk kerja2 pembinaan nie memang di alu-alukan . So, Sesiapa yang nak menderma lagi boleh menghubungi :

1. Ustaz Fadli Che mie Imam Surau Desaria,
2. Hj Yusof AJK surau Desaria & YDP Taman,
3. En Shuzaimi SU surau Desaria,
4. En Salihin Bendahari Surau Desaria
5. En Hanipa Pen BEndahari Surau Desaria merangkap Pengurus projek Cadangan pembinaan Struktur tambahan di Surau Desaria.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  azehri on Fri May 14, 2010 4:06 pm

Kalau kat kg aku, derma untuk pembinaan masjid/balai raya, setiap rumah sebolehnya diminta RM20. Pastu ada jadual gotong royong. Sapa yang tak datang gotong royong seperti dalam jadual, diwajibkan menyumbang lagi RM20 untuk setiap kali ketidakhadiran.
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  NASA on Wed Jul 07, 2010 6:03 pm

PROGRESS REPORT:

Setakat hari ni, kerja2 dah di siapkan lebih kurang 30 peratus. Dalam seminggu lagi, lantai akan di konkritkan. Manakala kerja seterusnya adalah memasang tiang.

Jadi nak ulang siar kat sini:

Derma dalam bentuk kewangan amatlah di harapkan dari SEMUA WARGA DESARIA. Walaupun surat kutipan belum diedarkan, sap2 yang membaca dan mengikuti forum nie, tolonglah uar-uar kan kepada sekalian khalayak.

Kalau ada yang punyai connection dengan mana2 pihak korporat yang berminat untuk membuat sumbangan, silalah dapatkan surat memohon derma dari pengerusi / setiausaha Surau. dan bolehlah buat sumbangan terus ke akaun surau Desaria.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  abikhsan on Thu Jul 08, 2010 1:24 pm

Cadangan agar diletakkan baner depan surau dan kawasan strategik di Nilai 3 untuk rayuan sumbangan derma pembinaan surau.... Ada warga Desaria (tempatan) termasuk Mat Myanmar, Nepal, Bangla dan Pakistan sangka that the extension and renovation of surau tu fully funded and sponsoured by government.... Tapi yang mana kitorang bagi tau that own funding ada mat2 internasional ni dah bagi sumbangan via ketua dia orang...

_______________________

Apabila mati semua amalan anak Adam akan terputus kecuali 3 perkara:-
a. Doa anak soleh
b. Ilmu yang manfaat
c. Sedekah jariah...... Very Happy
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  numero-eda on Sat Jul 10, 2010 12:43 am

dh luas nanti, leh la apply utk solat jumaat lak. takkan time solat jumaat nak pi selangor (bukit mahkota) ...atau pi masjid bbn..jauh tuuu....


numero-eda
Genin / Lower Ninja

Posts : 7
Join date : 2010-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  NASA on Sat Jul 10, 2010 1:19 pm

numero-eda wrote:dh luas nanti, leh la apply utk solat jumaat lak. takkan time solat jumaat nak pi selangor (bukit mahkota) ...atau pi masjid bbn..jauh tuuu....

Nie Elok tanyo Ustat Padlie kito tuh. Dongar kobar eh kalau nak buek solat jumaat ,Imam totap kono di lantek dulu, Kok ado sapo2 yang minat nak jadi imam, apply la....
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  abumirza on Mon Jul 12, 2010 9:44 pm

Ada no akaun bank untuk sumbangan? Kalau buleh bank in, tak payah jumpa AJK....

abumirza
Academy Student

Posts : 1
Join date : 2010-04-25

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  NASA on Tue Jul 13, 2010 1:30 am

abumirza wrote:Ada no akaun bank untuk sumbangan? Kalau buleh bank in, tak payah jumpa AJK....

He's spoken!!!!! POSTING NO 1, Alhamdulillah ... at last he said something!!!

ada no akaun, memang ada. nie nak bagi nih

Akaun "Pembinaan Surau Desaria" : Maybank current account : 555108301070
Akaun "Surau Desaria": Bank Islam current account : 05058010004467

Memang x yah la jumpa AJK tu. Transfer aje guna Maybank2u lagi mudah... Smile Smile
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

PERMOHONAN UNTUK KELULUSAN PELEPASAN CUKAI PENDERMA

Post  azehri on Tue Jul 13, 2010 7:16 pm

Untuk pertimbangan dan perhatian AJK yang mengumpulkan dana pembesaran surau.

Sumber: http://www.hasil.gov.my/lhdnv3/documents/GarisPanduanTeknikal/PermohonanUntukKelulusanDiBawahSeksyen44(6)_BM.pdf

Attachments
PermohonanUntukKelulusanDiBawahSeksyen44(6)_BM.pdf You don't have permission to download attachments.(33 Kb) Downloaded 8 times
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  NASA on Thu Jul 15, 2010 11:34 am

azehri wrote:Untuk pertimbangan dan perhatian AJK yang mengumpulkan dana pembesaran surau.

Sumber: http://www.hasil.gov.my/lhdnv3/documents/GarisPanduanTeknikal/PermohonanUntukKelulusanDiBawahSeksyen44(6)_BM.pdf

Yang ini memang bagus . Halangan nya cuma satu, Extension works surau kiata tu x ada kelulusan dari pihak MPN. Yang kita nak buat adaah siapkan dulu semua struktur tu, pas tu baru antar as built drawings pada MPN untuk tujuan pengesahan/kelulusan.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  abikhsan on Wed Aug 11, 2010 12:38 am

Tahniah pada AJK surau kerana bertungkus lumus memastikan bangunan tambahan surau boleh digunakan untuk tarawih walaupun dari segi fizikal belum siap 100%..... Hanya ALLAH yang boleh balas jasa kalian.... Very Happy
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMBINAAN STRUKTUR TAMBAHAN KEPADA SURAU

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum