Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

View previous topic View next topic Go down

GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  NASA on Sun May 16, 2010 10:51 pm

Mangsa terbaru , Pak Anjang Zainol di Jalan 7. Kejadian malam semalam jam 4.00 pagi.

Berita penuh di ruangan MAT TEROPONG

Beras pun di kebas. nampak sangat perampok nie makin desperate nih. silent
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  azehri on Sun May 16, 2010 11:10 pm

Boleh bgtau macammmana modus operandi dia? Pecah mangga ke, pecah pintu ke, umpil tingkap ke, ikut bumbung ke?
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  NASA on Sun May 16, 2010 11:19 pm

azehri wrote:Boleh bgtau macammmana modus operandi dia? Pecah mangga ke, pecah pintu ke, umpil tingkap ke, ikut bumbung ke?
Macam biasa la. Lampu blakang kebetulan malam tu x menyala, grille tingkap di potong dgn cutter, amik pasu bunga, panjat dan hulur tangan masuk untuk bukak tombol pintu blakang.

Grille kita nie biasanya umpil sikit aje dah terkucil. Tapi itula dia. Lampu tu sikit sebanyak memainkan peranan dalam menarik minat perampok nih.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  numero-eda on Sun May 23, 2010 12:54 pm

takde aktiviti ronda ke malam tu??

numero-eda
Genin / Lower Ninja

Posts : 7
Join date : 2010-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  NASA on Mon May 24, 2010 12:54 pm

numero-eda wrote:takde aktiviti ronda ke malam tu??
Lepas kul 4 pagi x tau la ada ke x da lagi. kalau group saya kul 4 tu rasanya dah siap2 nak balik dah tu..
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  azehri on Mon May 24, 2010 1:57 pm

Untuk pengetahuan Tuan/Puan Numero-Eda.
Sebenarnya adalah lebih baik kalau setiap malam ada byk shift utk aktiviti meronda. Tapi sambutan dan penyertaan penduduk Desaria buat masa ni masih belum sampai ke tahap yang memuaskan, sehubungan itu buat masa ni cuma ada 1 shift sahaja, jadi pepaham ajelah berapa sumbangan jam meronda yang boleh/mampu dibuat oleh ahli ronda dalam sesuatu malam.
Jadinya kalau ada jiran-jiran tuan/puan numero Eda yang belum meronda, pesan-pesanlah mereka supaya dapat sama-sama daftar jadi ahli ronda dan seterusnya turun meronda.
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  Pyanz83 on Fri Jul 16, 2010 11:02 am

Salam,Awal pagi tadi saya dikejutkan oleh bunyi talipon saya jam 2.19pagi oleh ahli ronda yang nampak kelibat 4orang indonesia memakai seluar panjang serta kain pelikat menutup kepala keluar dari ladang kelapa sawit bukit mahkota menuju ke padang bola.Apa tujuan saya tidak tahu lantas saya menghubungi ahli ronda yang bertugas pagi tadi untuk meninjau sekitar padang bola dan pada masa yang sama juga saya dan ahli ronda yang menelipon saya turut meninjau kawasan padang serta kawasan berhampiran dan tidak lama kemudian sebuah kereta peronda polis dan van putih yang dinaiki oleh CID tiba di jalan mati belakang jln 16 setelah pemeriksan dibuat tiada nampak kelibat suspek yang dimaksud mereka pun beredar.Alhamdullilah hasil kerjasama yang ditunjukkan oleh ARMD yang bertugas kita dapat menghalang kejadian yang seribu kemungkinan berlaku malam tadi.Selepas itu saya turut menemankan ARMD membuat rondaan sekitar taman sehingga jam 4pagi.

PERINGGATAN SAYA KEPADA ARMD/PENDUDUK TAMAN DESARIA

Berhati-hati pada waktu malam jika ternampak orang yang dicurigai sila hubungi saya.Tidak lama lagi hari raya akan menjelma waktu ini lah pendatang akan bertindak untuk menyamun dan hasilnya untuk dibawa balik ke kampung.
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  NASA on Mon Jul 19, 2010 1:24 pm

Pyanz83 wrote:Salam,Awal pagi tadi saya dikejutkan oleh bunyi talipon saya jam 2.19pagi oleh ahli ronda yang nampak kelibat 4orang indonesia memakai seluar panjang serta kain pelikat menutup kepala ..............

PERINGGATAN SAYA KEPADA ARMD/PENDUDUK TAMAN DESARIA

Berhati-hati pada waktu malam jika ternampak orang yang dicurigai sila hubungi saya................

So, ko bole confirm yang ko nampak tu orang Indon dengan Kain pelikat tutup kepala eh?.... Harap2 bukan jelmaan apa2 dari dalam ladang tu lah...... pirat

Satu lagi, harapkan kali ni sapa2 aje yang bagi info kat ko , dia nampak sesuatu yang mencurigakan, ko layan la dulu, jangan la tanya dia tu ARMD ke bukan.

Atau pun aku rasa call balai lagi bagus kut? Ni No Balai Polis Nilai ...06 7991222
Suspect Suspect Suspect Suspect
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  Pyanz83 on Mon Jul 19, 2010 6:21 pm

Atas keselamatan nama ahli ARMD yang menghubungi saya pada malam tersebut terpaksa di RAHSIA kan.Cukup sekadar saya mengatakan beliau turut serta dalam pencarian pada malam tersebut.
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: GENG SAMUN MENGGANAS KEMBALI

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum