Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

Isu Arak dan pendatang Asing.

View previous topic View next topic Go down

Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  Pyanz83 on Tue Jun 08, 2010 11:49 am

Kepada penduduk sila dapatkan surat khabar Berita Harian edisi Seremban keluaran esok 09/06/2010.Isu Arak dan pendatang Asing dapat perhatian Pemberita Surat Khabar tersebut.Next Agenda Biro keselamatan jika tiada tindakkan yang diambil oleh pihak MPN berkenaan Kedai Arak selepas masuk surat khabar.....PIKET akan dibuat oleh penduduk Taman Desaria.Kerjasama dari semua Penduduk amat dihargai.
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  abikhsan on Thu Jun 10, 2010 12:34 am

TQ En Piyan atas keperihatinan... Lepas ni kita piket pasal bantah judi pulak ya...!!! Evil or Very Mad
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  Pyanz83 on Tue Jun 29, 2010 12:44 pm

Saya nak tanya pada penduduk taman desaria...............Sebelum saya mengerakkan jentera keselamatan untuk membuat bantahan kedai arak inyaALLAH tidak lama lagi.......Adakah penduduk akan bersama saya untuk hadir masa bantahan diadakan????????? Sad Sad Sad Sad Sad Rolling Eyes
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  azehri on Wed Jul 07, 2010 4:34 pm

En Pian,

Aku ok, tapi pastikan piket tu dah dapat permit ngan buat ari Sabtu Ahad jek. Ari lain aku kerja.
avatar
azehri
Kage

Posts : 71
Join date : 2010-04-07
Location : Depan Komputer

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  NASA on Wed Jul 07, 2010 5:32 pm

Pyanz83 wrote:Saya nak tanya pada penduduk taman desaria...............Sebelum saya mengerakkan jentera keselamatan untuk membuat bantahan kedai arak inyaALLAH tidak lama lagi.......Adakah penduduk akan bersama saya untuk hadir masa bantahan diadakan????????? Sad Sad Sad Sad Sad Rolling Eyes

Pendapat aku, bantahan memang aku sokong. Tapi kalau nak buat piket tu , cuba exhaust kan dulu all avenues. contohnya:
1. komplen kat MPN - x jalan
2.Kumpulkan fakta2 dan bukti brape kes mabuk, kes botol arak berterabur, kes eksiden sebab mabuk, kes luka sebab botol arak pecah etc..etc. gambar orang mabuk pun x silap aku ada dalam blog yg dulu2.
3. Komplen kat MPS ke Pejabat Tanah & daerah Seremban ( pengeluar Lesen) dah buat lum?
4. Komplen kat Kastam & Eksais diraja Malaysia ... dah buat?
5. Komplen kat MP atau ADUN atau ahli majlis ( wakil adun)..belum kut?
6. Komplen kat MB , Tok Mat kita
7. Komplen Tuan punya Kedai , slow talk skali...x lagi kut
8. Highlight kat Media... dah buat dah kan? buat skali lagi pun x pa , panggil karam sigh walia plak
mabuk, kes luka sebab botol arak pecah etc..etc. gambar orang mabuk pun x silap aku ada dalam blog yg dulu2.

Bila avenue2 ni dah abis di explore, tapi x jugak ada hasil , baru la berarak ke berpiket ke depan kedai tu. Cuma aku x nak tengok kita ni menang sorak aja tapi x da apa2 pun.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  Pyanz83 on Fri Jul 09, 2010 12:00 pm

NASA wrote:
Pyanz83 wrote:Saya nak tanya pada penduduk taman desaria...............Sebelum saya mengerakkan jentera keselamatan untuk membuat bantahan kedai arak inyaALLAH tidak lama lagi.......Adakah penduduk akan bersama saya untuk hadir masa bantahan diadakan????????? Sad Sad Sad Sad Sad Rolling Eyes

Pendapat aku, bantahan memang aku sokong. Tapi kalau nak buat piket tu , cuba exhaust kan dulu all avenues. contohnya:
1. komplen kat MPN - x jalan ---Sudah 1 salinan sudah dihantar melalui e-mail oleh S/U.
2.Kumpulkan fakta2 dan bukti brape kes mabuk, kes botol arak berterabur, kes eksiden sebab mabuk, kes luka sebab botol arak pecah etc..etc. gambar orang mabuk pun x silap aku ada dalam blog yg dulu2. Ada.
3. Komplen kat MPS ke Pejabat Tanah & daerah Seremban ( pengeluar Lesen) dah buat lum? Pendapat saya tak perlu.4. Komplen kat Kastam & Eksais diraja Malaysia ... dah buat? Kan kita dah tanya wakil dari kastam,kastam hanya keluarkan lesen minuman saja.
5. Komplen kat MP atau ADUN atau ahli majlis ( wakil adun)..belum kut?Saya rasa jawapannya akan tolak menolak kepada pengeluar lesen.inyaALLAH saya akan usahakan.6. Komplen kat MB , Tok Mat kita Jika tak silap saya YDP ada beri surat kerana pihak MPN tidak hadir taklimat sesi berdiolog serta Tandatangan Bantahan kedai arak.
7. Komplen Tuan punya Kedai , slow talk skali...x lagi kut Saya rasa tak perlu kot.8. Highlight kat Media... dah buat dah kan? buat skali lagi pun x pa , panggil karam sigh walia plak
mabuk, kes luka sebab botol arak pecah etc..etc. gambar orang mabuk pun x silap aku ada dalam blog yg dulu2.

Bila avenue2 ni dah abis di explore, tapi x jugak ada hasil , baru la berarak ke berpiket ke depan kedai tu. Cuma aku x nak tengok kita ni menang sorak aja tapi x da apa2 pun.

Saya rasa pandangan dari penduduk amat dialu-alukan dan saya tidak mahu nanti dikatakan saya seorang saja yang membuat BANTAHAN KEDAI ARAK.
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  NASA on Fri Jul 09, 2010 12:18 pm

Pyanz83 wrote:

Saya rasa pandangan dari penduduk amat dialu-alukan dan saya tidak mahu nanti dikatakan saya seorang saja yang membuat BANTAHAN KEDAI ARAK.

Jangan risau PIAN. KAMI SEMUA AKAN SENTIASA BERADA DIBELAKANG KO........tapi dalam jarak 100-200 meter laa.........ha.ha.
avatar
NASA
Kage

Posts : 85
Join date : 2010-04-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  Pyanz83 on Fri Jul 09, 2010 12:56 pm

NASA wrote:
Pyanz83 wrote:

Saya rasa pandangan dari penduduk amat dialu-alukan dan saya tidak mahu nanti dikatakan saya seorang saja yang membuat BANTAHAN KEDAI ARAK.

Jangan risau PIAN. KAMI SEMUA AKAN SENTIASA BERADA DIBELAKANG KO........tapi dalam jarak 100-200 meter laa.........ha.ha.



Dah macam lagu zainal abidin lak pulak(dekat tapi jauh)
avatar
Pyanz83
Kage

Posts : 66
Join date : 2010-04-12
Age : 43
Location : ketua keselamatan

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  numero-eda on Sat Jul 10, 2010 12:46 am

insya-allah..saya akan turut serta, janji ade permit/kelulusan..kang tak pasal2 kite lak kena hambat ngan FRU.
teringat kenangan zaman reformasi dulu...huhu

numero-eda
Genin / Lower Ninja

Posts : 7
Join date : 2010-04-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Isu Arak dan pendatang Asing.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum