Forum Komuniti Taman Desaria, Nilai
Selamat datang ke Forum Taman Desaria, Nilai ini. Sila daftar diri anda terlebih dahulu untuk membolehkan anda membuat posting ke dalam forum dan menghantar mesej kepada rakan forum yang lain. Sekian, terima kasih

Sokong Israil

Go down

Sokong Israil

Post  akusempoi on Tue Jun 08, 2010 6:32 pm

Aku rasa semua orang akan terkejut bila membaca tag line nie. Tetapi realitinya memang ada kebenarannya. Walhal kita sekarang telah ada alternatif untuk menbeli, mengunakan atau memakainya berlandas islam. Contoh paling senang seperti:

1. Minyak petrol, orang lebih suka Shell berbanding Petronas dgn alasan power. Itu aku tidak menafikan, cuma lagi power anda gunakan , lagi powerlah Israil dan sekutunya.

2. Ubat gigi Colcage,....sedap tapi pernah anda cuba ubat gigi Mukmin. Apakah anda malu kerana ubat gigi Mukmin tidak se glamor Colcage?.

3. Tesco, Parkson, carefour ......em......em....memang menarik dan bergaya. Mydin........malunya. Apa barang gi Mydin low class. TAPI Mydinlah satu-satunya pasaraya islam. Mydin juga berani menpamerkan sticker merah untuk produk-produk Israil pada suatu masa dahulu supaya pengguna mengetahui yang mana terbaik.

4. MCDonald ...........sedap...........dan lazat........Tapi Itulah lazatnya Israil melapah saudara-saudara seislam kita di palestine.

5. Banyak lagi aku nak listkan, yg lain fikirlah sendiri. Kalau malu bertanya sesat jalan.

Aku kalau berbingcang secara lisan tentang isu-isu ini, jawapan selalu aku terima :
1. Lantak lah duit aku, aku punya pasal lah
2. Ah...aku tak peduli itu semua
3. Produk islam mahal..........tak mampu aku nak belinya

Nielah jawapan yg selalu aku terima. Pasal tulah umat islam kita lemah sebab kita saudara seagama islam pun sering tidak menyokong antara satu sama lain.

akusempoi
Genin / Lower Ninja

Posts : 5
Join date : 2010-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Sokong Israil

Post  abikhsan on Thu Jun 10, 2010 12:43 am

Takbir...3 x Sad
avatar
abikhsan
Kage

Posts : 49
Join date : 2010-04-20

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum